2014. január 12., vasárnap

Steffi Love hajcsere

Egy kissé merész dologra vetemedtem, ugyanis egy Steffi Love és egy Evi Love babának lecseréltem a haját, az eredeti szőkéjéről egy igen vad és mesterséges narancs színre. Az egész onnan indult, hogy az áruházban megláttam ezt a neon répa színű farsangi parókát, és annyira megtetszett, hogy hazahoztam belőle egyet. Eredetileg az egyik MH babának szántam a hajcserét (lesz is majd!), de mikor elővettem Steffi-éket rögvest megihlettek. Valahogy ehhez a babához a szőke színt és a hajhosszt nem találtam elég karakteresnek, olyan semmilyen volt vele, most meg lehet, hogy talán túl vad is lett... Mindenesetre nekem tetszik, de kíváncsi leszek a véleményetekre! :-)

A paróka és a csomagolása:


Az akkor még szőke babákkal együtt:


Hajcsere után:


És talán majd családostul:

27 megjegyzés:

  1. Pięknie jej w tym kolorze :) Bardzo lubie rudzielce :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Köszönöm! Én is szeretem a vörös hajat! :-)

      Törlés
  2. Hola, que gran cambio, buen trabajo.

    VálaszTörlés
  3. Hűha! Merész, de nekem tetszik! Jó sok türelem kell a hajcseréhez, tapasztaltam, amikor Barbie haját cseréltem, szóval gratulálok a művelethez! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :-) Már én is alig vártam, hogy készen legyek velük, mert kezdtem kicsit besokallni! Attól is féltem, hogy milyen lesz a fogadtatása, mert tényleg merész!! :-) Arról nem is szólva, hogy szeretnék ezzel a családdal egy Steffi Love blogot is, Viszont, ha nem kaptam volna dicséretet most, akkor bele sem kezdenék a tervezett blogba velük. Úgyhogy most nagyon örülök! :-)

      Törlés
  4. Nekem nagyon tetszik! Imádom a vörös hajú babákat! Szépek lettek! A kis család pedig, nagyon cuki így együtt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Baba, örülök, hogy ezt mondod, mert ahogy az előbb is írtam Vik-nek, szeretnék majd ezzel a családdal egy új blogot, és most fontos tudnom, hogy érdemes-e belekezdenem! :-) Én is imádom a vörös hajú babákat! Olyan ritkák és különlegesek, hogy nem lehet őket nem szeretni. :-)

      Törlés
  5. Jah, és még valami, ha esetleg ezt is olvassátok majd, hogy lehetséges, hogy szeplőket is fognak majd kapni egyszer, de még keresem erre a megfelelő festési eljárást, mert az akril nem jó hozzá! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó ötletnek tartom a szeplőket! Az akril nekem sem jött be, egyszerűen nem tapad. Próbálkoztam körömlakkal is, de jó lenne, ha lenne olyan festék, amivel lehetne jó minőségben festeni a babákra.

      Törlés
    2. Abszolút úgy van, ahogy írod!! Viszont, így hirtelen a körömlakk eszembe sem jutott, pedig már festettem babát én is ezzel, és jó megoldás... a szeplők úgyis olyan aprók, remélhetőleg nem fénylenének, vagy utánanézek matt körömlakknak! Jó, hogy mondtad, köszi! :-)

      Törlés
  6. Szia

    Szuper lett az új hajuk!
    Próbálkozz makettező festékkel, ami műanyagra is tapad. A makettezőboltokban tudnak segíteni melyik fajtát használd, bár én sima tubusos művész akrillal festek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Drága Bambuc! Köszi az ötletet, ez a makett festék jól hangzik! Az előbb utána is néztem, és egyet találtam is a neten, ami így kapásból szimpatikus, de majd még keresgélek tovább, meg majd kérdezősködöm is a boltokban. Bár, egyszer már az egyik nagy hobbiboltban rákérdeztem, hogy mivel lehetne babákat festeni, de az akrilon kívül semmit nem tudtak mondani... Mindegy, aki keres, az talál, úgyhogy alig várom, hogy meglegyen a tökéletes megoldás! :-)
      Egyébként erre a makett festékre gondoltam hirtelen, de lehet, hogy ettől sötétebb lesz végül:
      http://www.megamakett.hu/product_info.php?products_id=4013

      Törlés
  7. Le a kalappal! nekem hiába van itthon meg az alapanyag, egyszerűen nem jutok oda, hogy hajazzak, de a te lányaid látva lenne hozzá kedvem. csak most más dolgom is van :) Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Kedvesem! Ez valóban jó kis időigényes elfoglaltság... én is csak kis szakaszokban haladtam vele, másképp nem is lehet, pedig sokszor szívesen letudnám az egészet egy nap alatt. El tudom képzelni, hogy Neked most meg kisebb gondod is nagyobb attól, hogy belekezdj, de majd ha visszatérsz, szerintem az szabadabb lesz! És akkor lesz JUHÉÉÉ! Alig várom! :-) Nekem meg még van két babám a hajazásra, és bármennyire is gyötrelmes volt legutóbb csinálni, máris kedvem van az újakra! Legalábbis az egyikre egészen biztosan... :-)

      Törlés
  8. Szia!
    Nagyon ügyes vagy, nekem is nagyon tetszik! Szó szerint új színt vittél a történetbe :D Alig várom az új blogodat velük, az új díszleteket és sztorikat!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Kedvesem! Köszönöm szépen, ennek nagyon örülök, tündér vagy! :-)

      Törlés
  9. Merész de a végeredmény fantasztikus nekem nagyon tetszik:-) Nagyon szépek lettek :-) Gratulálok!

    VálaszTörlés
  10. Igazán merész ez a vörös szín, nagyon tetszik és a türelmed az határtalan legalábbis nekem úgy tűnik. Álmaimban sem gondoltam volna arra, hogy csináljak nekik új hajat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Köszi, ez aranyos! :-) Hát, őszintén szólva, a másodiknál már nem volt sok kedvem, de nem akartam félbehagyni, mert akkor hónapok múlva se folytattam volna. Úgyhogy legfőképp nem a türelmem és a kedvem, hanem a kíváncsiság hajtott, hogy milyen lesz a végeredmény! :-) Vannak babák, amiken látom, hogy más hajjal sokkal jobban is mutathatnának, és már csinálom is! :-)

      Törlés
  11. Hát ez nem semmi! Gratulálok! Le a kalappal! Meg minden ilyesmi dicséret.... :D
    Én is gondoltam már ilyesmire, de fogalmam sincs hogyan állnék neki... Pedig van egy régi Barbie-m, ami egy csomagban volt. Szegénynek nagyon rossz állapotban van a haja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, kedves vagy! :-) A baba fejét le kell venni, a haját tövig levágni, és a fej belsejét csipesszel kitisztítani a hajtövektől. Azután az új hajat vékony tincsekre kell szedni, a tincsek végét csomózni, a felesleget levágni. Aztán a tincset egy hasonló vastagságú tűbe fűzni, aztán a baba fején a lyukakba egyenként befűzni. Kb. ennyi. Arra kell vigyázni, hogy a nagyon közel lévő lyukak olyan vékonyságú tűvel legyenek fűzve, hogy nehogy egymásba szakadjanak. Van, hogy többféle méretű tűvel dolgozom. Általában a homlok-tarkó kör (tehát a legelső) az, amin nagyon rizikós a lyukak egymásba szakadása, itt vékonyabb tűvel csinálom, és így a befűzhető tincs is vékonyabb. Fejtetőn és a belső sorokban már mehet nagy tűvel. Úgy nagyjából ennyi a készítése. :-) Bár, a hajazásra többféle módszer van!!!

      Törlés
  12. Ha valakinek van köszönni valója, az miatt hogy megosztod Velünk ezt a "hajazós" tevékenységet, akkor az Én volnék!
    Csak, és kizárólag a Te biztatásodra, és segítségeddel sikerült az életem első babahaj átültetése, ami azóta is saját ámulatba esésem tárgya. :)
    Tehát milliószor is köszönöm!!!
    Mikor kiszedtem az eredeti hajat, akkor azért kicsit aggódtam, hogy mi lesz ha nem lesz jó.Végül engem is a kíváncsiság lendített át a holtponton, és az, hogy félúton már kezdett körvonalazódni, hogy nagyon jónak ígérkezik a végeredmény.
    Azóta már azon gondolkozom, hogy kéne vennem pár "leharcolt" babát, és így felturbózva újabb fotómodelljeim lehetnének. :)
    Szumma-szummárum: Ezer Hála mindenért Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, nagyon szívesen, Kedvesem! :-) Ha tudok, mindig boldogan segítek. De annak örülök a legjobban ebben, hogy a végeredmény számodra is örömteli. :-)

      Törlés
  13. Nekem is nagyon tetszenek az új hajjal, most már aztán le sem tagadhatja a kicsi a mamáját :)
    Jó kis móka ez a hajazás, én meg parókákat csinálok, de nem barbiknak, hanem nagyobb babáknak, nekik nem puha a fejük, és alapból is parókásak :) Úgy látszik, ez a hajazás előbb-utóbb minden babást elkap :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valahogy a babázás együtt jár a hajazással... Pláne, amikor az ember bele is kényszerül! Néztem Nálad a Hürrem hajat, szép lett, és a színe nagyon különleges! Szerintem, parókát készíteni még nehezebb, mint csak szimplán hajazni.

      Törlés