2017. március 4., szombat

Aranyhaj első ruhája

Elkészültem Rapunzel első szerelésével, ami egy kis munkaruha. A kantáros nadrág régi farmerből készült, a felsője pedig ingből. Kapott hozzá vastagabb hurkapálcából faragott ceruzákat, egy kicsike törlőrongyot és egy ollót, ami már nem tudom honnan van, de bizonyára valami varrószettből. Így Arany a munkát már el is kezdheti a műhelyben.
Szeretnék majd neki és Hamunak is cipőket készíteni, bakancsot, csizmát, papucsot, szóval, mindenféle lábbelit, mert jobb lesz, mint az eredeti műanyag szandál, csak még kell, hogy legyen majd rá időm megcsinálni. Mindenesetre, imádom ezt a két babát, akárhányszor rájuk nézek öröm tölt el, annyira bájosak, és mindig megihletnek. Legközelebb Hamuval jelentkezem.

15 megjegyzés:

 1. Arany és Hamu - ez tetszik :)))
  Nagyon cuki lett a ruhája.

  VálaszTörlés
 2. Remek ruhákat készítettél, az olló jól mutat a kezébe. Várom a cipőkről a beszámolót.

  VálaszTörlés
 3. Annyira tündéri ez a baba és a ruhája nagyon szuper lett. Miből készíted majd a cipőket? Remélem a cipők elkészítéséhez majd kapunk útmutatót is, mert nekem eddig csak egy pár cipő sikerült jól (süthető gyúrmából, azt Dasia babának csináltam, ami azért nagyobb, mint Barbie.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszike! :-) Úgy tervezem, hogy sörkarton lesz a talpa, ezt lehet, hogy rétegezni kell, hogy kellő tartóssága legyen, és arra építek majd rá valami textilt, műbőrt vagy bőrt. Meglátom, hogy gyakorlatban fog-e működni ez a tervem, és akkor mindenképpen posztolok róla bemutatót! :-)

   Törlés
 4. Nagyon kis cuki lett! Jól áll neki befonva a haja :D A cipő készítéshez ha egy tutorialt is mellékelnél nagyon szupi lenne! Az én Disney Bellemnek is hiányzik a lábbelije (turkálós ugye) és már rég akarok készíteni neki egyet, de nem tudom hogy fogjak hozzá...csak nyitott orrú lábbelikhez értek! XD Meg a tutorial jól jönne a Living Dead Dolls babáimhoz is, mert nekik is ilyesmi a lábuk, csak kisebb :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, Lyd! :-) Hát, megpróbálok valami normális cipellőt összehozni nekik, nem mintha csináltam volna már ilyesmit, de csak sikerül, és akkor természetesen felrakom róla a bemutatót! :-) Nálam még az is enyhe nehézség lesz (egy kis gyártási hiba), hogy Hamunak az egyik lába hossza 1-2 mm-rel rövidebb, így kissé bicegős a lány, vagyis ennyivel magasított talpat kell majd arra a lábára készítenem. Szóval, eljátszadozom majd vele, és jelentkezem a végeredménnyel! :-)

   Törlés
  2. Ez a gyártási hiba elég gyakori az LDD babáknál is :/ Elég bosszantó tud lenni, nekem legalább 3-4nél jelentkezett már és hát igen, ők is eldőlnek, bár a koporsójukban szerencsére megállnak ettől eltekintve...Én papírral szoktak kitömni a cipellőjüket, az segít XD

   Törlés
  3. Ez remek ötlet, köszi!!! ;-) Mindig a legegyszerűbb megoldások nem jutnak eszembe. :-D Valóban bosszantó hiba, főleg, hogy nem látszódik rögtön, különben az ember másik példányt választana. Kár, hogy nem figyelnek a minőségre jobban, hiszen nem olcsók ezek a babák.

   Törlés
  4. Szívesen XD Hát igen, ezzel egyetértek :( De igazából nem tudom megérteni, hogy hogyan tudják elrontani? Mert ugyanaz az a láb öntés alapja mindegyiknél...szóval szerintem valami a beillesztésnél sikerűl rosszúl vagy nem tudom.

   Törlés
  5. Na, igen, ez rejtély! Én azt tudom elképzelni, hogy a prés mozdul el, ahogy belenyomja a sablonba. De ki tudja? Bizonyára ez olyan hiba, amit nem tudnak kiküszöbölni, különben csak tennének érte valamit... Bár, nekem ilyenkor az is eszembe jut, hogy nem számít, nem érdekli őket, csak a profit. Nem tudom. Lehet, ehhez a gépeket kéne ismerni, hogy mennyit tudnak. Én a Monstereknél is mindig kibukok az elnyomott szemű példányoknál.

   Törlés
  6. Igen lehetséges. Hát szép dolog lenne azért tőlük, ha ezeken javítanának, de ahogy írtad, a lényeg a profit, a többi nem számít nekik...Egyébként kérdezni szerettem volna tőled, hogy van-e esetleg skypeod? Szívesen elbeszélgetnék veled ott is :)

   Törlés
  7. Nincs skype-om, viszont, ha gondolod Facebookon jelölhetjük egymást. Mindjárt meg is nézem ott az oldalad, és like-olom, és akkor te is rám találsz, jelölj be ismerősnek! ;-)

   Törlés