2018. április 12., csütörtök

Barbie on the go figurák

Ha nem látom meg ezt a képet, talán sose figyelek fel rájuk vagy sose fogtak volna meg ezek a kis barbie babák:

https://www.flickr.com/photos/84673058@N07/40246326015/in/photostream/

Így hát, megvettem én is egy ilyen szőkét és egy barnát is.
Funkcionálisan nem vagyok vele igazán elégedett. Először is a feje érthetetlen módon tud rezegni. Másodszor, bár ezt a felesleges dolgot nagyon jól tudja, de oldalra már nem lehet fordítani a fejét, mert a rugó miatt nem marad ott. Amúgy szerintem, sokkal egyszerűbb megoldással is (és olcsóbban) meg lehetett volna csinálni a fej-nyak csatlakozást. Na, de mindegy, ez van. Aztán a karjai. Ugyebár oldalra nem mozgathatók, csak előre-hátra. Ez kevés. Azt hagyjuk, hogy akár meg lehetett volna csinálni a könyökét is hajlíthatóra, de megértem, hogy miért nem történt, hiszen olyan kis vékonyka, bizonyára elsőre eltörne egy gyerek kezében. Oké, rendben. A lábai. Nem hajlik be derékszögbe a térde. Sebaj, ezt is elnézi az ember. Viszont combnál se hajlik derékszögben, ami azt eredményezi, hogy ülésnél felborul, tehát vagy magasítani kell azon, amin ül, vagy a karjait hátra kell tenni, így megtartja magát.
Ami a külsőségeket illeti, ott van a festett ruha, cipő... Polly Pocket se volt festve, így ezeket is meg lehetett volna ruhával csinálni. De nyilván tudjuk az okokat, hogy miért gyártották őket így. De mindegy, mert így is lehet őket öltöztetni, ahogy azon az első képen is van... És, hát ugye,  hogy mennyivel csodásabb ott? :-)
Nem árt őket is inkább élőben megtekinteni, szemhibák itt is vannak. Nekem a barna lánynál a szája van egy hangyányit arrébb csúszva.
Ami pozitívum, hogy a saját lábukon is megállnak!!! Csak attól félek, hogy idővel a használatban annyira megkopnak majd a lábaik, hogy össze fognak csuklani... Meglátjuk.
Többféle babácska van, kukkantsátok meg őket a neten, vannak lóval, robogóval és autóval. A legdrágább verziókhoz pálya is van, ahol ezekkel a járművekkel tudnak közlekedni. Illetve, amiket én vettem a szimpla darabokból 4 féle van. Még egy szőke, amelyik kék szemű, és egy vöröses barna, tengerész ruciban. Nem tudom megveszem-e őket, majd meglátom még.
Na, de gyorsban készítettem néhány próba képet, hogy mit is tervezek velük. Ezek még kidolgozatlan fotók. Se talaj nincs normálisan, se helyszín.Azon is nagyon gondolkodom, hogy valós helyeken fotózzam-e őket (pl. kint a természetben), vagy maradjon az általam készített dioráma...

4 megjegyzés:

 1. Aranyosak; engem kicsit a Mekis babákra emlékeztetnek. (-:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, hasonlít, csak ezek egy fokkal igényesebbek. :-)

   Törlés
 2. Az öltöztethetőségre azért tényleg odafigyelhettek volna. :) Nekem így is tetszenek, a hangyás, legyes, békás kép nagyon beindította a fantáziám. Olyan mint egy sci-fi jelenet. Szupi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? Köszi! :-) Terveznék is valami izgalmas sztorit velük... ;-)

   Törlés