2016. március 21., hétfő

L. A. Díj folytatás

Köszönöm szépen, drága Világbaba, hogy te is gondoltál rám, nagyon örülök és boldogan válaszolok! :-)

1.Tudod pontosan hány babád van?

Nem. Úgy tippelem, talán van már 100.

2.A közvetlen környezeted tud a hobbidról? ( szomszédok, barátok )

A szomszédok nem tudnak, de a rokonaim, barátaim igen.

3.El szoktad nevezni a babáidat?

Az EAH és a MH babákat szeretem az eredeti nevükön is használni, de ha a történetek úgy igénylik, akkor más nevet adok nekik. Őket magam számára nem szoktam átnevezni, kivéve Gooliopét, de ez még titok. :-) Majd lesz vele történet, abban kiderül. :-)
A Barbie-kat, Steffi Love-okat... amikből több példány fut egy néven, jó játék más névre keresztelni, ezért őket át szoktam

4.Melyik alkotásodra vagy a legbüszkébb? ( ruha, bútor, fotó)

Vik is ilyesmit kérdezett, és ott kb. azt válaszoltam, hogy még nem készült el, amire a legbüszkébb lennék, viszont van több olyan tervem, ami nagyobb munkálatokat igényel majd, ezekből biztos lesz olyan, ami büszkévé tehet. :-)

5.Hogyan kezdődött nálad a babagyűjtés?

Egy ez remek kérdés. Mindig is vágytam barbie babákra, gyerekkorom óta imádtam őket, talán pont amiatt, hogy csak egyetlenegyet kaptam. Plátói szerelem volt számomra, és nem hagyott nyugodni. Aztán sok évvel később, ha jól emlékszem 2008 környékén, a Bratz és Barbie babák mellett megjelentek a My Scene babák is. Azok nagyon megtetszettek, és ekkor már felnőtt fejjel megtehettem azt, amit gyerekként nem, így megvehettem, amelyik tetszett. Ebből kialakult a gyűjtés, mert mindig volt másik, ami szintén gyönyörű volt és kellett. Aztán pár év múlva jöttek a Monster High babák. Eleinte nem érdekeltek, aztán mikor megláttam az alapkiadású Rochelle Goyle-t, szerelembe estem. Úgy terveztem, hogy megveszem majd Rochelle-t és lesz mellette még egy-két szörny. Aha, na persze! :-) Ghoulia volt az első szörny, aztán Draculaura, aztán Toralei... és nem lehetett leállni velük. Mindegyik kellett, mert mindegyik másfajta szörny, és nehogy már kimaradjon a gyűjteményből. Persze, van jónéhány, ami sajnos kimaradt. Viszont, miattuk eladtam a My Scene gyűjteményemet.

6.Vettél már olyan babát, ami nem is kellett igazán?

Igen. Elég sokat. De ezeket mind eladtam. Most már igyekszem okosabban választani, mérlegelni, hogy biztosan kell-e.

7.Melyik babaházat értékeled jobban, a gyári tömeggyártottat ,vagy az egyedi kézművest?

Az egyedi kézművest. Imádom mások házikós alkotásait. Szeretem őket tanulmányozni.

8.Barbie vagy Monster?

Monster.

9.Szeretnél egy kiállítást rendezni a babáidból,  alkotásaidból?

Igen, szeretnék, bár nincs tervbe véve, csak tetszik az ötlet. De ezt csapatban is el tudnám képzelni. Akár veletek, babás bloggerinákkal összeállva. :-)

10.Hol szeretsz legjobban fotózni?

Nekem a lakásban a legkényelmesebb, de szeretem nézni a kinti fotókat, mindig lenyűgöznek, és majd rá is akarom venni magam ilyen feladatra.

11.Ha van egy kedvenc babád, szeretnél belőle többet?

Csak még egy példányt. Az biztonságérzetet adna.
 

8 megjegyzés:

  1. Még mindig szeretem olvasni a válaszaidat, és lehet, hogy már nagyon eleged van, de hozzám most jutott el először ez az őrület, és én is összeírtam pár kérdést :D

    https://eyesworkshop.wordpress.com/2016/03/25/liebster-dij/

    Üdv és jó alkotást,
    Eye

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, drága Eye!! Nagyon boldogan válaszolok a kérdéseidre!! :-) Már jártam is nálad a napokban és olvastam a válaszaidat, és még át fogom olvasni újra, mert ahogy lentebb írtam Barbietrendnek, totál fáradt az agyam. Jövő héten mindenképpen jelentkezem! ;-)

      Törlés
  2. Én is nagyon szeretem olvasni a válaszaidat, csak sajnos én nem vagyok elég kreatív hogy izgalmas kérdéseket tegyek fel. :D Viszont Eye kérdései engem is lázba hoztak újra . ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, ha olvashatom majd nálad Eye kérdéseire a válaszaid!!! ;-) Én is gondolkodtam már azon, hogy gondolkodni kéne kérdéseken, de egyelőre le van terhelve az agyam maximálisan, úgyhogy most nem tudnék belemenni, pedig jó játék lenne. De persze továbbra is boldogan válaszolok, az még megy. :-D Bár, nem zárom le ezt a dolgot véglegesen, a jövőben is bármikor elő lehet venni kérdéseket. :-)

      Törlés
  3. Sose gondoltam volna, hogy ennyi babakedvelő, gyűjtő, babás témájú blog ír, íródik magyarul, én valahogy mindig csak az angol nyelvűekbe botlottam bele... de most már biztos fogom olvasni az összeset amit itt találtam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon kedves, Meritre, a magam és a többiek nevében is köszönöm szépen a figyelmedet!!! :-)

      Törlés
  4. Én is csak biztatni tudlak a kinti fotózással. Hatalmas élmény. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megpróbálok majd valamikor a jövőben kinti képeket csinálni. :-)

      Törlés