2016. március 19., szombat

Liebster Award díj 2.

Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen kedvességben lesz részem, és megajándékoztok engem újabb két Liebster Award díjjal. Nagyon szépen köszönöm Luna és Vik, igazán drágák vagytok! Természetesen örömmel válaszolok, és ismét bocsánat a szabálytalanságomért, ami nem lustaságból fakad, hanem mert számomra sokkal fontosabbak a kérdéseitek és a gesztus, mint maga a díj.

Luna kérdései:

1. Melyik évjáratú és kiadású baba volt az első Barbie babád?

Western Fun Barbie. Ha minden igaz, akkor 1990.

2. Hogyan tartod karban a babáidat? (Éves fürdetés, stb..)

Papírdobozban tartom őket, eddig még nem igényeltek tisztítást.

3. Mit csinálsz azokkal a babákkal, amikből több példányod van?

Hát, ez egy jó kérdés... Ez attól függ, milyen típusú babáról van szó. Ha mondjuk, Steffi Love, akkor könnyű két vagy több egyformát birtokolni, így vagy eladom, amelyik felesleges, vagy áthajazom, hogy másféle legyen. Jelenleg, szeretnék jópár Evi Love babát venni, és néhány lányból fiút csinálni, szóval, ilyesmit is lehet kitalálni velük. :-) Ellenben van két egyforma MH Operettám is, és már gondolkodtam rajta, hogy az egyiket el kéne adni, de amikor kézbe veszem őket, egyszerűen nem visz rá már semmi, hogy az egyiktől megváljak. Ők ketten együtt csodásak, a legszuperebb ikrek számomra.

4. Barbie babán kívül van egyéb "barbis" holmid? (pl. barbis toll, újság, stb.)

Nincs. Nagyon régen volt egy barbie-s matricagyűjtő albumom, amit nagyon szerettem, mert tetszettek a rajzok barbie-ról. Sajnos, rajtam kívülálló okokból nincs már meg, pedig még most is tudnék neki örülni.

5.  Figyelemmel kíséred a Barbie/MH/EAH filmeket, magazinokat?

A magazinokat kissé drágának tartom, ezért nem veszek belőlük, pedig néha tetszene, de azt az összeget inkább egy babavásárláshoz teszem hozzá. A filmek javarésze bugyuta, ezért nem érdekelnek, némi kivételt képeznek a 3d-s MH nagyfilmek, eddig csak a Boo York-tól szaladtam ki a világból. Nem szeretem a mostani éneklős, táncolós meséket.

6. Barbie-k közül melyik évjárat babái tetszenek?

A 70'-es, 80'-as évek.

7. Mely babának tervezel szívesebben ruhát vagy kiegészítőt? MH/EAH/Barbie?

EAH.

8. Melyik az a baba, amit nagyon - nagyon - nagyon szeretnél a gyűjteményedbe tudni?

Ismételni fogom magamat, az alapkiadású Nefera.

9. Babákon kívül van más is, amit gyűjtesz?

Pénzt. :-) Természetesen rájuk. :-)

10. Mi a véleményed a babás rendezvényekről? Kiállítás, összejövetel, stb. részt vennél rajta?

Kiállításon talán. Attól függ, mi a kiállítás tartalma.

11. Mit gondolsz a custom dollokról? (pl. https://i.ytimg.com/vi/UPTePEb8J_E/maxresdefault.jpg)

A képen látható Ashlynn Froggy-tól nagyon szép, elfogadnám. Nagyon sok ooak baba van, és a legtöbbjük felesleges. Én azokat szeretem, amik karakteresek, és ha rájuk nézek tudom miről van szó. A szimplán "szépen sikerült a festés"-ű babák nem mozgatnak meg. Olyanná kell alakítani őket, hogy egyéniséget nyerjenek, és ez igazán nem könnyű feladat.

Vik kérdései:

1. Ha jönne egy jótündér és életre keltené az egyik babádat egy napra, melyiket választanád, hogyan töltenéd vele azt a napot és miket kérdeznél tőle?

Az Ever After High-ból Hunter Huntsman-t választanám. Erdei sétára mennék vele, élvezni a természetet. Többek közt megkérdezném mi a csillagjegye és hogy milyen történetben szerepelne szívesen.

2. Melyik babád a kedvenced, legértékesebb érzelmi szempontból?

Gooliope Jellington.


3. Hol szoktál fotózni?

A szobámban. Bár, gondolatban sokat tervezem, hogy a szabadban kéne igazán...

4. Mi a véleményed a Barbie-t utáló emberekről, akik ezeknek a babáknak tulajdonítják az anorexiát és a felnőve üresfejű nőkké váló nőket?

Csőlátásúak, buták.

5. Mi a legjobb és legrosszabb élményed a babákkal kapcsolatban? (csalódtál egy rég áhított babában, leszólt valaki, mert babázol, karácsonyra megkaptad a rég áhított babát, megdícsértek a kreativitásod miatt stb)

A legjobb élményem ti vagytok, az Olvasóim, akik követtek és kommenteltek. Számomra ez a legkedvesebb emlék, mert megerősítetek abban, hogy jól csinálnom, és érdekel titeket a babás munkásságom.
A legrosszabb élményem az volt, amikor egy Monster High babámról megkérdőjelezték a valódiságát. Attól nagyon mérges lettem.

6. Felnőttként mikor kezdtél el újra babázni?

Csak körülbelülre tudom tippelni, kb. 2008 óta. My Scene babákkal kezdtem. Aztán eladtam őket Monster High-ért.

7. Melyik babádra/ kiegészítődre vagy a legbüszkébb, amit sikerült megjavítani/elkészíteni?

Megjavítanom még nem kellett babát, vagy legalábbis most így hirtelen nem emlékszem ilyesmire. Viszont az átalakítottak közül szeretem Raggedy Amy-t, őt Draculaurából formáltam át, illetve Rochelle Goyle-t, akiből szobrot csináltam. És természetesen Julián De La Cruz-t és Salma-t, a "Démoni Szerződés"-hez. Hú, de el vagyok maradva azzal a történettel is!!!
Kiegészítők közül még nem készült el, amire a legbüszkébb lehetnék, de sok tervem van, amik nagyobb munkálatokat igényelnek.

8. Melyik babát szeretnéd megvenni a legjobban most?

Ez egy aranyos kérdés. :-) Sok kéne. De azt hiszem, hogy Howleen Wolf.

9. Melyik babádat nem szereted és miért?

Van egy Twilight Teens Ghostilla babám, most vettem egy hete, mert robogója volt, és igazán csak a járgány kellett nekem. Ettől függetlenül olcsó volt a szett, 2400.-.
Viszont a babával még barátkoznom kell, annyira nem tudom még őt beilleszteni sehova.

10. Hol szoktad megvenni a babáidat és mi alapján választod ki az új babát?

Bevásárlóközpontokban, játékboltokban. Jó kérdés, hogy mi alapján választom ki... Azt hiszem, nálam az dominál, hogy éppen milyen terv született meg a fejemben, és ahhoz melyik baba kéne a leginkább. Talán Howleen Wolf-ot is ezért akarnám most, mert el szeretném majd kezdeni "Az erdő mélyén" című történetemet is. Ha a Sors segít a dologban, akkor meg fogom tudni valósítani.

11. Ha nyaralni mész, szoktál vinni magaddal babát?

Nem járok nyaralni, de ha mennék Gooliopét magammal vinném. :-)

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt olvasni a válaszaidat, köszönöm, hogy időt szántál rá. Remélem még nagyon sok történetet olvashatunk a babáid életéről :) Csak bíztatni tudlak a kinti fotózásra, nagyon sok élettel tudja megtölteni a képeidet, emellett jó kis kirándulás is tud lenni egy-egy ilyen fotózás. Gosthilla mocija tényleg nagyon szuper, nekem a leányzó is tetszik, vagány, ahogy azon a motoron pózol.

    VálaszTörlés
  2. Szeretnék neked Liebster díjat adni! Remélem elfogadod! Részletek a blogomon : http://drikabarbi.blogspot.hu

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen a válaszaidat.
    Nagyon szép a WF Barbie.
    A Lutrás album volt meg Neked? Kb a 90-es évek elején adhatták ki, sok - sok rajzolt matricát kellett összegyűjteni. Kb 1 éve vehettem hozzá matricákat, de csak 1 volt jó bele . :(

    Szép ez a mocis lány. :) Én mondjuk nem futottam bele sehol, viszont lehet h a moci miatt beköltöztettem volna. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm a lehetőséget és a dicséretedet! ;-) A robogós csajszit én itt Hűvösvölgyben vettem a CBA-ban. Elvileg van még belőle, ha esetleg szeretnél, de persze máshol is lehet, körbe kell nézni, hátha más CBA is árulja. :-)
      Igen, az tényleg Lutra album volt, nagyon köszi, hogy ezt az infót megírtad, én már el is feledkeztem erről!!! És most, hogy említetted utána is néztem, és tényleg ez volt az, olyan jó legalább így újra látni!

      https://www.flickr.com/photos/122645348@N08/albums/72157645169994813

      Törlés
    2. Köszi!! Rágugliztam a lányra, moci nélkülit elég sok helyen árulnak.
      No ez van meg nekem is, csak sajnos még mindig nincs tele :( Időnként átböngészem a jófogást, vaterát, hátha valakinél maradt még elfekvőbe. :)

      Törlés