2016. március 6., vasárnap

Liebster Award díj

Ebben a posztban szeretném megköszönni Nősziromnak és Csevinek a Liebster Award díjat, amivel gondoltak rám, nagyon szépen köszönöm, igazán jólesik, aranyosak vagytok! Most illene szabályszerűen eljárnom a díjjal kapcsolatban, és követnem az utasításokat, de nem fogom tudni megtenni, mert eleve bukik nálam az a dolog, hogy jelöljek meg 5 bloggert kinek kívánnám továbbadni. Akiknek adnám, ők már mind kaptak, így csak végeérhetetlenül járna körbe a díj, és értelmét veszítené. Ettől függetlenül, szívesen válaszolok a kérdésekre, megtisztelve titeket azzal, hogy gondoltatok rám. Így most 23 kérdésre fogok válaszolni.

1. Gyerekkori emlék, vagy mi motiválja a Barbie babákhoz való kötődést?

A Barbie babák iránti szeretetemet a gyerekkorom határozta meg. Szerintem nincs olyan kislány, aki legalább egyszer ne szeretne magának egy barbie-t. Én is így voltam vele, és minden karácsonyt izgatottan vártam, remélve, hogy babát kapok, de sokszor csalódnom kellett. Persze, aztán lett olyan karácsony, amikor a rokonoktól 2 barbie-t is kaptam, igaz, ezek valami másfajta babák voltak, nem Mattel. Sajnos, nincsenek már meg, és hiába próbáltam képet keresni róluk a neten, semmit nem találtam. Amire talán emlékszem, hogy az egyiknek szőke haja volt, kék melír tinccsel, kék szemekkel, a másiknak göndör barna haja volt rózsaszín melírral, zöld szemekkel. Valami hercegnőfélék lehettek, mert báli ruhájuk volt. Sose tudtam eldönteni melyiket szeressem jobban. Aztán egy évvel később lett egy igazi Barbie-m, ő egy western lány volt.

2. Lakozik benned a gyűjtői szenvedély, vagy inkább a szerepjáték része érdekes számodra?

Nekem csak a szerepjáték része érdekes. Ha nem tudnám "élővé" tenni őket, nem tudnék velük mit kezdeni. Bár, az biztos, hogy vannak olyan babák, amiket érdemes csak a szépségükért vagy az értékükért megszerezni.

3. Hol szerzed be leggyakrabban a babákat, és mi szerint választod ki őket?

Bevásárlóközpontokban és játékboltokban veszem meg őket. Fontos számomra, hogy személyesen válasszam ki őket. A fiú babákat mindig előnyben részesítem, ők kincsnek számítanak a szememben, mert ritkák. A lányoknál pedig a fantáziám szab határt, melyik az, amelyiket a leginkább használni tudnám.

4. Mi a véleményed arról, hogy az üzletekben a kiegészítő kellékek többsége jellemzően rózsaszín?

Így nehezen használható.

5. Mennyi időt töltesz blog írással?

Sokszor napokat kihagyok, aztán egy poszt elkészítése órákat vesz igénybe.

6. Gyűjteményedben milyen helyet kapnak a fiú babák?

A legfontosabbak. Imádom őket.

7. Milyen témájú blogokat olvasol szívesen? Van kedvenc témád?

A kreatív-babás blogokat szeretem a legjobban. Ahol megcsodálhatom mások babás alkotásait, miközben ihletet kapok én is az elkészítéshez.

8. Hol tárolod a babákat?

Magam által méretezett papírdobozokban. Nem szeretem őket szabadon tartani, nehogy valami bajuk essen, pl. napfénytől meg portól...

9. Kibontod a babákat, vagy eredeti csomagolásban tartod?

Nem bírom ki, hogy ki ne bontsam! :-)

10. Mennyire fontos számodra, hogy megoszthatod másokkal az élményeidet, tapasztalatodat?

Mindenképpen jóleső, az meg már hab a tortán, ha mások partnerek a témában. :-)

11. Egyedül babázol, vagy családtagjaid bevonásával?

Egyedül, de van akit be tudok vonni, ha arra kerül a sor.

12. Van-e kedvenced és miért? Szereted átformálni őket?

A fiú babák a kedvenceim elsősorban, mert szexik. Nélkülük nincs történet, de gyűjtői szempontból is fontosak. Emellett nagyon szeretem Gooliopét. Most ő a legelső kedvenc, mert a legkülönlegesebb baba, amivel eddig dolgom volt. Átformálni? Ha a festésre gondolsz, akkor egyértelműen nem. Amúgy szeretem őket más stílusban megmutatni, vagy áthajazni.

1. Mit jelent neked a baba?

Egy olyan eszközt, amivel átélhetem a legklasszabb fantáziavilágot is.

2. Gondoltál már arra, hogy ki örökli meg őket?

Gondoltam. Senki. Velem kell temessék őket. Az utókor pedig lehet meglepetten fogja egyszer felnyitni a síromat, és csodálkozva vizsgálgatni ezeket a babákat, hogy ilyen is volt valaha. Emellett szeretnék a túlvilágon is velük játszani. :-)

3. Miért írsz blogot a babáidról? Mit akarsz üzenni vele?

A babázás egy szenvedély. Egy csodás elfoglaltság. Egy szép világ. Ezt akarom vele megmutatni.

4. Mit vársz a baba piactól, üzletektől?

Először is, ha már árulnak valamit, abból legyen is készlet, mert ez az "egy-egy darab a polcon" siralmas. Én jelenleg konkrétan EAH babákat szeretnék a boltokban látni. A legújabbakat. Azok közt is leginkább Alistairt.

5. Lomiztál már babát?

Még nem volt szerencsém hozzá, de tuti hazahoznám.

6. Hogy takarítod őket?

Papírdobozban tartom őket, így nem koszolódnak szerencsére. Az a kis jelentéktelen porszemcse, ami feltűnik az arcukon, könnyedén letörölhető. Amúgy szappanos vízzel tisztítanám őket.

7. Szereted-e fésülgetni őket?

Nem. Mindig tartok a hajuk roncsolásától. Így minimálisan fésülöm őket, és laza frizurákat készítek.

8. Dolgoznál-e baba gyárban?

Simán!!!

9. Mi a kedvenc kreatív megnyilvánulásod?

A ruhakészítést nem szeretem, nagyon nehezen megy a szabásminta tervezés. Viszont táskákat, füzeteket, ékszereket imádok nekik csinálni, mert az nálam jól működik. A bútorkészítés sem a kedvencem.

10. Van-e olyan baba, ami után nagyon vágysz? Melyik az?

Az alapkiadású Nefera még mindig. :-) És az új EAH babák. Alistair, Ginger...stb.

11. Szeretnél-e még megosztani valamit, ami a kérdések közt nem szerepelt, de kikívánkozik belőled?

Szeretném, ha még sokféle nagyméretű babát gyártanának, mint Gooliope. Akár más gyártóktól is, pl. Hasbro. Tetszenének az Equestria Girls lányok is nagyban. Pl. Sunset Shimmer vagy Rainbow Dash. Igazán klasszak volnának 17inch-ben!! :-)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm a megtisztelő válaszokat, örömmel olvastam mindet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, én is köszönöm a lehetőséget! :-)

      Törlés
  2. Nagyon jó volt így egyben olvasni a művészi vallomást, és fantasztikusnak tartom, hogy ennyire kitartasz a szenvedélyed mellett. Remélem, sikerül megszerezni az alapkiadású Neferát! És igen, bár erről épp most sírtam privátban, de itt is leírom: gyalázat és gyász, hogy megszüntetik az EAH babák magyarországi forgalmazását! A rajzfilmeket is rég nem fordítják már. Én is el vagyok keseredve emiatt. Remélem, azért sikerül mindent begyűjtened, amit szeretnél, és annál is többet! Alkos még nagyon sokat, és szerezz örömet a posztjaiddal, mint eddig :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, drága Eye! ;-) Micsoda kitolás velünk, hogy nem lesz EAH!! Szomorú vagyok. De legalább annyit be tudtam szerezni, amennyit, és így még értékesebbek a szememben. :-)

      Törlés