2016. január 8., péntek

A látszaton túl - 5. rész

Hamarosan felébredtek a gyerekek és együtt lementek uzsonnázni a konyhába. Ekkor telefonon odaszólt Rob, hogy megszületett a baba, és a Zelle nevet adták neki. Szólt Liliennek arról is, hogy majd találkozik valahol Sandroval, és beülnek egy italra megünnepelni.
Később kimentek egy kicsit a kertbe játszani.
Míg a gyerekek libikókáztak, Lilien leheveredett egy pokrócra a fűbe. Gondolta felhívja a nővérét, hogy elmesélje a történéseket, hiszen Belinda egyik legjobb barátnője.
- Szia, mi újság? - kérdezte vidáman Mara.
- Ma megszületett Belinda kislánya, Zelle. - újságolta neki Lilien.
- Ó, ez remek hír! - örült vele. - Köszi, hogy szóltál, meglátogatom őket! Jól vannak, minden rendben?
- Igen, nincs semmi probléma.
- És veled mi van azóta, hogy nem beszéltünk?
- A mai napom volt a legkikészítőbb.
- Na, hogyhogy, mi történt?
- Hazaérkezett Rob öccse, Sandro. Egyszerűen egy kibírhatatlan alak.
- Sandro? - kérdezett vissza Mara. - Hazajött?
- Igen. Még délelőtt. Most nincs itt, így van egy kis nyugtom.
- Miért, mit csinált?
- Kötözködik. Otromba és levakarhatatlan.
- Ne is törődj vele, biztos majd abbahagyja! Tudod mit! Valamelyik nap átugrom hozzátok, amikor már Belinda is kijött a kórházból. Most viszont mennem kell.
- Jó, rendben.
- Puszi, szia!
- Szia.
Lilien meg sem lepődött Mara hirtelen távozásán, jól ismerte nővére pörgős életét. Annak pedig nagyon örült, hogy átjön majd valamikor, mert a nyáron szinte alig volt látogatni.

6 megjegyzés:

 1. Még úgy olvastam volna! Nagyon klassz a telefonálós fotó! Remélem hamar kész lesz a folytatás!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Drága, Baba! Mielőbbre tervezem a folytatást, mert a következő rész igazán izgi lesz, legalábbis remélem, hogy rajtam kívül másnak is tetszeni fog. Leírva nekem az egyik kedvenc részem a következő. :-)

   Törlés
 2. Én is szívesen olvastam volna még. :)
  Amikor meglátom hogy feltetted a folytatást, az olyan mint egy kiskarácsony, úgy tudok neki örülni. :D
  Ugyan elég rövidke epizód, de megkell hogy állapítsam, sok benne a szuper részlet.
  A libikóka remek ötlet volt, és aranyos is lett nagyon, a kertbe pedig hatalmas és gyönyörű virágok nőnek. :)
  A telefonálós kép pedig szerintem is szuper lett, szinte hallani lehet tőle a párbeszédet, mintha valóban telefonálnának. Hogy mire nem képes az emberi agy egy jól megalkotott kép hatására. :)
  Ezzel ez lett a sorban a 2.kedvencem az időben vissza emlékezős után rögtön. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én kedves Barátnőm! Nagyon köszönöm továbbra is dicsérő szavaidat, mindig elolvadok tőled! :-) Igyekszem a folytatással, mert az egyik kedvenc részem következik, ahogy azt előbb Világbabának is említettem. :-) Meg, hát, ha az embert így bíztatják, még inkább felpörget a dolog. :-)Az Olvasókért mindent. ;-)
   Gondolkodtam egyébként, hogy miként oldjam meg a telefonálós képeket, meg a kerti jelenetet is, és mostanra már ott tartok, hogy próbálom a legegyszerűbben megcsinálni, berendezni a helyszíneket, hogy gördülékenyebben haladjon a dolog. Nagyon jólesik, hogy kedvenced lett, bízom benne, hogy kedvedre fogok tudni tenni a további részekkel is! :-)

   Törlés
 3. Nagyon jó ez a sztori, de olyan rövid volt ez a rész... Még kértem volna belőle egy kicsit :) Nagyon cuki a libikóka, hogy csináltad?
  Remélem a kövi rész, kicsit hosszabb lesz, mindig feldobja a napom, amikor ltom, hogy van belőle friss :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szavaid melengetik lelkemet, kedves Vik! :-) Nagyon jólesik, hogy tetszik neked, köszönöm! :-) A következő rész csak egy kicsivel lesz hosszabb ettől, viszont annál tartalmasabb. :-)Már alig várom én is, hogy csinálhassam, de ahhoz még át kell hajaznom egy babát.
   A libikóka úgy készült, hogy egy fapálca (gyógyszertárban vettem "nyelvlapoc" néven)két végére ráragatszottam egy-egy papírhengerből kialakított ülőrészt. Ezeknek a székecskéknek az alja két réteg dobozkarton kör. Ezután a fapálca közepén alulra felragasztottam egy vastagabb hurkapálca darabot, kis kartonnal megerősítettem. Így készen lett a tengely is, és már csak a lábazat hiányzott. Azt szimplán dobozkartonból vágtam ki. Lyukasztottam, és a két lyukasztott darabba belehelyeztem a hurkapálca tengellyel ellátott ülőszerkezetet, majd a lábakat alul több réteg kartonnal béleltem ki, hogy erősebb és stabilabb legyen, mindezt pedig egy négyzet alakú alapra ragasztottam. Utána már csak a kilátszó széleket ragasztottam le, hogy ne legyen csúnya, és végül lefestettem az egészet. Hát, remélem nem túl körülményesen írtam le, de nem olyan ördöngős a dolog. ;-)

   Törlés