2016. március 29., kedd

Díj Eye-től

Neked is nagyon köszönöm a L.A. díjat, drága Eye! <3    Nem is szaporítom a szavakat, rögtön a lényegre térek:

1. Felnőtt fejjel hogyan, mikor kezdted újra a babázást? (Vagy esetleg nem is volt megszakítás a gyerekkor óta?)

De volt megszakítás, sok év telt el, bár mélyen mindig bennem élt (akkor még) a barbie babák iránti szerelem, csak éppen szunnyadt, mert nem ez járt az eszemben. Csak akkor éreztem vágyat, mikor megláttam egy babát.
Aztán végül a szenvedélyem attól éledt fel tartósan, mikor elérhetővé vált a bolti megvásárlásuk. Mikor pedig piacra dobták a My Scene lányokat végleg elcsábultam és őket választottam első gyűjteményként, kb. 2008-ban. Akkor voltam 31 éves.

2. Hogyan tartod számon, hogy hány darab, milyen babád van?

Külön dobozokban vannak, de azt nem figyelem hány darab.

3. Mindig egyenletes a lelkesedésed a hobbi irányába, vagy vannak hullámvölgyek, amikor nem nagyon foglalkozol a témával?

A babázás folyamatosan foglalkoztatja az agyamat, de típus szerint el tud fogyni átmenetileg a lelkesedésem. Van, amikor a MH nem mozgat meg, van, amikor a Steffi Love, vagy a Barbie. Az Equestria Girls is nagyon változó nálam. Viszont az EAH folyamatos szerelem egyelőre, nem tudom megmondani miért.
Azt gondolom, hogy nem rossz dolog kicsit átpártolni más típusú babákhoz, felvillanyozza az embert. Mindegyik fajtából mást lehet kihozni, és én élvezem ezeket a lehetőségeket. Amikor elfogy a lelkesedésed abban a témában, amivel foglalkozol, nyiss utat egy másik felé, hogy feltöltődj! Talán ezért gyűjtök többféle babát. És a Sims is ezért jön a képbe. Ez a karakter-imádat. Ezt mindenféle formában ki kell élni.

4. Milyen forrásokból inspirálódsz?

Nagyvonalakban azt tudom mondani, hogy blogok, képek és videók a netről. Link rengeteg van, a youtube-os stop motion-t imádom, azokra mindig rákeresek mi újat dob ki. Persze, sok felesleges is van köztük, de kincsekre is mindig lehet bukkanni. :-)

5. Melyik a kedvenc babád és miért?

1. (Jelenleg) Gooliope. A mérete miatt. Csodás.
2. (Mindig) Az EAH fiúk. Szexik.

6. A családod, környezeted mit szól a hobbidhoz?

A családom szerintem gyerekesnek tartja, bár nem mondják és elfogadják, sőt, érdekli is őket egy-egy újabb szerzeményem, de tovább nem érdeklődnek a dolgaim iránt, ebből gondolom, hogy jelentéktelen számukra. De ezzel nincsen baj, mindig is jól elvoltam magamban. :-)

7. Mi a vélenyed a japán gömbízületes babákról (BJD)? Tartanál olyat?

Abszolút!!! De nagyon válogatós volnék, mert nem mindegyik arc tetszik.

8. Volt, hogy megbántál vásárlást?

Ó, hogyne! Nem is egyszer. Sajnos bele tudok esni abba a hibába, hogy elhamarkodottan döntök.

9. Szoktál szerepjátékokat játszani a babáiddal?

Már gondoltam rá, hogy csak úgy magamnak játsszak el valamit, de még nem jutottam el a gyakorlatig. :-)

10. Melyik részét szereted legjobban a hobbinak? (Amikor vadászol és vásárolsz, amikor kibontod az újdonságot, öltöztetés, varrás, kiegészítő -vagy bútorgyártás, miniatűr világ berendezés, szerepjáték, fotózás, blogolás, közösség?)

Amit szeretek: vadászni, vásárolni, kibontani, öltöztetni, bizonyos holmikat gyártani, és történeteket kigondolni, blogolni, mert jó a közösség.

Amit nem szeretek: varrni, bizonyos holmikat gyártani :-) , jelenetet beállítani-berendezni, fotózni.

11. Volt már olyan gondolatod valaha, hogy inkább abbahagyod az egészet (esetleg eladod a gyűjteményedet)?

Volt, többször is, az is, hogy eladom őket. De aztán mindig azt érzem, hogy nem bírnék megválni tőlük. Ha elképzelem nélkülük a további életem, egyszerűen üressé válna. Ők engem éltetnek, akkor is, ha nem nyúlok hozzájuk, maga a tudat elég, hogy bármikor itt vannak nekem ezek a kis kincsek. :-)

Emellett nagyon foglalkoztat a babakészítés-gyártás gondolata, bár semmiféle lehetőségem nincs a témában, csak egy olyan dolog, munka volna számomra, amiben ki tudnám élni magam. Imádnék babákat tervezni!!!!!!!!!!!!! Ha én tudnék gyártatni, akkor lehet csak azokat gyűjteném.

6 megjegyzés:

  1. Fú, nagyon köszönöm a válaszokat! Mindig jó olvasni őket! Annak külön örülök, hogy te mindig meg tudsz újulni, talán épp a sokféle babád miatt, és... nem is tudom, hogy mondjam, hogy rád aztán tényleg lehet számítani ezen a téren. Ez sokat jelent nekem, és közrejátszik abban, hogy fontolgatom a visszatérést. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óh, hát, szavaid melengetik lelkemet, köszönöm szépen!! :-) Az biztos, hogy én szívből boldog lennék, ha visszatérnél, és várom is mindig!!! Szerintem rengeteg lehetőség lehetne még benned, akár összekapcsolva a rajzos munkáidat a babás hobbiddal!!! Na, erre is volna pár ötletem!! ;-)

      Törlés
  2. Ha gyártanál babát, rendelnék, az biztos.
    A szalonnád még mindig nagyon tetszik, gondolom a babáid is legalább annyira jók lennének.
    Jó olvasni, hogy mennyire szereted ezeket a dolgokat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves szavaid, drága Luna! Jólesik, hogy becsülöd a munkásságom! :-)

      Törlés
    2. Stop-motion-ról jut eszembe, ismered Carlos Lascano Lila című kisfilmjét?
      9 perc, nekem nagyon tetszik.
      https://youtu.be/sUy6WJL7wV8

      A másik nagy kedvencem egy John Lewis reklám, a mezei nyúl és a medve barátságáról.

      https://youtu.be/NW2EmATcb6o

      Így készült:
      https://youtu.be/96NozSJ5_3k

      Nagyon szeretem a John Lewis reklámokat is, igazán jól sikerülnek.
      https://youtu.be/wuz2ILq4UeA

      https://youtu.be/7gqPM_GT8Qw

      Törlés
    3. Nagyon jók a videók, köszi! Nem is gondoltam volna, hogy így készült a medvés, szuper!!! Az ember azt hinné, hogy már jóideje nem ölnek ilyen energiákat az animációkba, hogy lemodellezzék, hanem mindent csak számítógépekkel szerkesztenek meg, és remek volt látni, ahogy dolgoztak rajta! Nem semmi munka! :-)

      Törlés